Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru bilele de cocos:
250 g cremă 
de brânză
100 g nucă de cocos
100 g zahăr pudră
1 gălbenuș
Îți trebuie pentru blatul de ciocolată:
100 g ciocolată neagră
100 g unt
120 g zahăr brun
1 plic zahăr vanilat
120 g făină
1 lingură amidon
1 plic praf de copt
4 ouă
20 ml lapte bătut
Îți trebuie pentru topping:
200 g ciocolată cu lapte
100 ml frișcă lichidă
1 lingură nucă de cocos
Pregătești așa:
Pentru început, pregătești bilele de cocos, amestecând toate ingredientele. Modelezi între palme bile din această cremă și le pui într-o tavă cu pereți detașabili, pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Pui tava la frigider, până pregătești blatul cu ciocolată. Topești la bain-marie ciocolata și untul. În acest timp, mixezi ouăle cu zahărul brun, apoi adaugi laptele bătut. Adaugi în compoziția de ouă ciocolata topită, împreună cu untul și amesteci până se omogenizează. Încorporezi făina, amestecată cu praful de copt și amidonul, apoi torni aluatul peste bilele de cocos. Coci prăjitura cu ciocolată și bile de cocos în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, timp de 35-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura coaptă și o lași la răcit. Cât timp aceasta se răcește, pregătești glazura. Topești ciocolata la bain-marie, apoi o mixezi împreună cu frișca lichidă. Dai la rece până se întărește, mai mixezi încă o dată, apoi întinzi glazura peste prăjitură. Poți presăra puțină nucă de cocos peste toppingul de ciocolată, când acesta este aproape întărit.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35-45 minute
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

 

Găsești aici o altă rețetă de prăjitură.

Add Comment