Prăjitură cu ciocolată albă

foto: Mihai Nicolae

Prăjitură cu ciocolată albă

Rețetă de Sanda Nica, loc. Brînceni, jud. Teleorman

Preț: 30 lei-12 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 40-45 minute

Îți trebuie pentru blatul alb: ■ 4 ouă ■ 4 linguri zahăr ■ 4 linguri făină ■ 1 lingură ulei

Îți trebuie pentru blatul maro: ■ 4 ouă ■ 4 linguri zahăr ■ 2 linguri făină ■ 2 linguri cacao ■ 1 lingură ulei

Îți trebuie pentru crema albă: ■ 200 g ciocolată albă ■ 200 ml frișcă lichidă ■ 200 g margarină pentru cremă ■ 2 albușuri ■ 2 linguri făină ■ 50 g zahăr

Îți trebuie pentru crema cu eugenii: ■ 7 eugenii cu aromă de lămâie ■ 150 ml lapte ■ 250 g margarină pentru creme ■ 4 linguri zahăr

Pregătești blatul așa: Bați albușurile spumă cu zahărul, pui gălbenușurile, uleiul și apoi făina cernută. La fel procedezi și cu blatul maro. Torni fiecare compoziție într-o tavă dreptunghiulară și coci separat. Pregătești crema albă: Pui într-o crăticioară pe foc ciocolata împreună cu frișca, până se topește ciocolata. Separat, amesteci zahărul cu albușurile bătute spumă și cu făina. Când s-a topit ciocolata, pui amestecul peste ea și fierbi până se îngroașă. Lași să se răcească bine. Bați margarina spumă și pui peste ea câte o lingură din crema fiartă și răcită. Pregătești crema
de eugenii așa: Rupi eugeniile în bucăți. Separat, fierbi laptele cu zahărul, apoi îl pui peste eugenii și amesteci bine, până se face ca o cremă. Când se răcește puțin, pui margarina tăiată bucăți și o bați bine cu mixerul. Poți adăuga în cremă și o picătură de colorant alimentar roșu. Asamblezi așa: Însiropezi blatul maro cu un sirop din apă, zahăr și esență de rom. Pui crema de ciocolată albă, apoi blatul alb, însiropat la fel ca și cel maro și la final crema de eugenii. Ornezi prăjitura cu frișcă sau cu un strat de ciocolată albă sau cu ciocolată neagră, după preferință.

Îți dorești o altă rețetă de prăjitură cu ciocolată? Caută aici 



Add Comment