Prăjitură cu castane

Foto: Prăjitură cu castane – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri apă rece
75 g făină
30 g amidon
30 g cacao
1 linguriță praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
1 borcan piure de castane
4 linguri unt de migdale
400 ml frișcă lichidă dulce
10 castane fierte și curățate
100 ml suc de portocale proaspăt stors
Pregătești așa:
În primul rând, castanele crestate în X se pun la fiert într-un vas cu apă multă pentru 40-45 minute, apoi se scot și, cât sunt calde, se curăță de coajă, inclusiv de pielița cu care sunt înconjurate.
Pregătești blatul așa:
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare și zahăr, se adaugă apă rece și se bat energic în continuare. Gălbenușurile se adaugă toate și se mixează încet, doar cât se omogenizează, se oprește mixerul iar în bol se adaugă amestecul de făină, cacao, amidon și praf de copt. Se amestecă ușor cu o spatulă, până la omogenizare. Se răstoarnă compoziția în tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic.
Pregătești crema așa:
Se amestecă într-un castron piureul de castane cu unt, la final cu 200 ml frișcă bătută tare, iar după omogenizare se lasă deoparte.
Blatul, după ce s-a răcit, se taie în două pe orizontală, se pune un blat pe platou, se însiropează cu suc de portocale, apoi se întinde jumătate din cremă. Se acoperă cu al doilea blat, se însiropează și se îmbracă prăjitura cu restul de cremă.
Frișca lichidă rămasă se bate bine și se folosește la ornat, ajutându-ne de un poș. Deasupra se pune câte o castană, restul se taie mărunt cu cuțitul și se presară pe deasupra. Se introduce prăjitura la frigider până în momentul servirii.

Rețetă de Lubița Iancu, Galați

Add Comment