Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie

Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie, este un deliciu de desert, care sper să vă încânte papilele gustative. Găsim fără probleme pe piață căpșuni parfumate atât în perioada lor, vara, cât și în celelalte anotimpuri.
Căpșunile sunt printre fructele cele mai apreciate de toată lumea. Sunt o sursă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Proprietățile antioxidante previn apariția cataractei și datorită conținutului mare de vitamine protejează împotriva radiațiilor solare corneea și retina. Căpșunile scad nivelul de colesterol și prin conținutul de antioxidanți ca luteina și zeaxantina luptă împotriva cancerului.

prajitura

Foto: Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie – Arhivă Burda România

Ingrediente pentru blat: 
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
4 linguri apă
1 vârf cuțit praf de copt
Pentru cremă:
1 plic budincă vanilie
500 g brânză de vaci
2 plicuri gelatină
5 linguri zahăr
250 ml frișcă
50 g ciocolată albă
Pentru glazură:
500 g compot
1 plic gelatină
300 g căpșuni
Preparare blat:
Se mixează bine albușurile spumă tare, se adaugă apa și se mai mixează 1 minut. Se pune zahărul și continuăm mixarea până se topește, apoi se încorporează treptat gălbenușurile, iar la final se pune făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptor până trece testul scobitorii, apoi se lasă să se răcească.
Preparare cremă:
Se prepară budinca după instrucțiunile de pe plic, la fel se procedează și cu gelatina, pe care o turnăm peste budincă, după ce aceasta s-a răcit. Se mixează brânza cu zahărul, se adaugă frișca, ciocolata albă topită și budinca de vanilie. Se întinde crema de brânză peste blat, se nivelează frumos și se dă tava la rece.
Pentru glazură, se prepară gelatina conform instrucțiunilor de pe plic și se amestecă cu compotul. Se taie căpșunile felii și se pun peste cremă, după care se toarnă glazura. Se dă tava la rece pentru 4-5 ore.

Rețetă de Felicia (Vanea) Dobre, București

Încearcă rețeta de aici.

Add Comment