Prăjitură cu caise sau piersici

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 ouă
80 g unt
200 g iaurt
1 1/2 linguriță bicarbonat
2 căni de făină
1 1/2 cană zahăr
zahăr vanilat
1 linguriță zeamă sau sare de lămâie
800 g caise (sau piersici)
Pregătești așa:
Într-un castron, freci zahărul cu untul până obții o cremă, adaugi apoi ouăle pe rând, iaurtul, aromele și bicarbonatul stins în puțină apă cu sare de lămâie. Adaugi și făina.
Ungi tava cu unt sau ulei. Coci la foc iute 5-7 minute, scoți tava, pui caisele(sau piersicile) tăiate în felii și dai din nou la cuptor până când prăjitura se rumenește potrivit.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Rodica-Doina Crăciun, Galați

Pentru o rețetă deosebită cu caise intră aici.

Add Comment