Prăjitură cu bulion și cremă de griș

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru foile cu bulion:
1 linguriță amoniac sau bicarbonat stins
100 g zahăr
100 ml ulei
6 linguri bulion
1 ou
2 linguri smântână
400-450 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
1/2 l lapte
500 g griș
125 g zahăr pudră
100 g unt
250 g magiun sau gem de prune
50 g nucă prăjită (opțional)
coaja și zeama de la 1 lămâie
Pregătești foile așa:
Pui toate ingredientele într-un vas și mixezi până se omogenizează. Adaugi treptat făina și frămânți un aluat mai moale (cât să poți întinde foile). Lași coca câteva minute la odihnit (nu se întâmplă nimic dacă stă și câteva ore la frigider), apoi o împarți în 4. Întinzi foile și le coci pe rând, pe fundul unei tăvi (40 x 32 cm), în cuptorul preîncălzit la 180ºC, timp de 12 minute. Dacă cuptorul dispune de modul convecție, vei coace câte două tăvi în același timp, la 160ºC.
Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert și, când fierbe, torni treptat grișul, amestecând mereu. Fierbi până se îngroașă, apoi lași la răcit. Mixezi untul cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat crema rece și mixezi ușor. Pui după gust esență de vanilie. Ungi prima foaie cu jumătate din cremă. Amesteci gemul cu nucile și ungi a doua foaie. Acoperi cu a treia foaie, distribui restul de cremă și acoperi cu ultima foaie. Lași prăjitura la temperatura camerei, până se înmaoie foile, apoi o păstrezi la frigider.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45-50 minute
Rețetă de Ana Maria Pîrvuleț, București

Intră aici și încearcă rețeta unei prăjituri cu prune deosebită.

One Response

  1. Gligor noiembrie 11, 2018

Add Comment