Prăjitură cu brânză și prune

Prăjitură cu brânză și prune, nimic mai simplu, nimic mai delicios! În această perioadă (septembrie) găsim în piață prune din belșug, așa că este momentul să preparăm o prăjiturică cu prune. Se spune că prunele erau cultivate în livezile romane de acum 2000 de ani, iar Alexandru cel Mare le-a răspândit în zona mării Mediterane. După măr, pruna este cel mai popular fruct din lume. În China se crede că prunele sunt aducătoare de noroc. În Japonia există o specialitate de prune murate (umeboshi) despre care se crede că ar combate oboseala şi erau folosite în acest scop de către samurai.
Prunele sunt o sursă de vitamina C și fibre, conțin fitonutrienți cu calități antioxidante și aduce o mulțime de beneficii organismului uman. Există o mare varietate de prune, având culori, mărimi, forme și arome diferite.

prajitura

Foto: Prăjitură cu brânză și prune – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
400 g făină
1 cub drojdie
185 g zahăr
150 ml lapte călduț
80 g unt
Îți trebuie pentru umplutură:
6 biscuiți sfărâmați
1,5 kg prune
750 g brânză de vaci
60 g amidon
250 g smântână proaspătă
5 ouă
100 g scorțișoară amestecată cu zahăr
Pregătești așa:
Pui făina într-un castron și faci o gaură în mijloc. Aici torni drojdia dizolvată în lapte cald, amestecată cu zahăr și puțină făină. Acoperi și lași să dospească 10 minute. Apoi adaugi 50 g zahăr, unt topit, puțină sare și frămânți un aluat pe care îl lași să crească.
Întinzi o foaie pe care o așezi într-o tavă unsă cu unt. Presari deasupra biscuiți sfărâmați. În brânza de vaci adaugi restul de zahăr, puțină sare, amidon, smântână și ouă.
Tai prunele în 2, le scoți sâmburii și le adaugi în compoziția de brânză, pe care o torni peste aluat. Nivelezi compoziția, apoi introduci tava în cuptor pentru 55 de minute.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 55 minute
Rețetă de Daniela Mateaș, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Iată aici rețeta unei prăjituri delicioase pentru care vom folosi prune.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!