Prăjitură cu brânză și mentă

prajitura cu branza

Foto: Prăjitură cu brânză și mentă – Arhivă Burda România

Pentru că se apropie Paștele, ne-am gândit să vă prezentăm o prăjitură cu brânză și mentă, foarte gustoasă.

Plantă versatilă, cu extrem de multe beneficii, menta înnobilează preparate tradiționale asiatice și reprezintă o inovație în bucătăria modernă a multor țări. Presupusa origine a mentei s-ar afla în Asia și în bazinul mediteranean. Frunze de mentă au fost găsite și în piramidele egiptene.

Acesta poate avea următoarele beneficii: susține respirația sănătoasă, reduce febra, ajută la sănătatea pielii, îndepărtează durerile de cap și amețelile, contribuie la restabilirea echilibrului intestinal.

Menta este folosită foarte mult în prepararea unor dulciuri: înghețate italiene, deserturi alături de mascarpone, ayran, băutură pe bază de iaurt, smoothie, sau ciocolată caldă și banane asezonate cu mentă.

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă
65 g zahăr
60 g făină
20 g cacao
40 g unt
25 ml lapte

Îți trebuie pentru cremă:
300 g brânză 
de vaci
40 g zahăr
3 ouă
50 ml frișcă lichidă
4-5 fire 
de mentă

Pregătești așa:
Pentru blat, bați bine gălbenușurile cu 30 g zahăr, până devin ca o cremă. Încorporezi treptat untul topit, mixând continuu, apoi laptele. Adaugi făina cernută cu cacaua și mixezi bine. Bați albușurile spumă tare cu 35 g zahăr și le încorporezi ușor în crema de cacao. Torni compoziția într-o tavă de 24 x 24 cm, unsă și tapetată, o nivelezi și introduci tava în cuptorul încins, pentru 20 de minute.
Pui frunzele de mentă în blender, cu o lingură de apă și mixezi până se fac piure. Într-un bol, mixezi brânza cu zahărul, încorporezi treptat ouăle, frișca lichidă, piure de mentă, după gust și amesteci foarte bine.
Scoți tava din cuptor, întinzi crema peste blat și pui tava în alta mai mare, în care torni apă caldă. O dai din nou la cuptor, circa 30 de minute. O lași să se răcorească în tavă și o porționezi.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna-Mureș, jud. Alba

Citește si: Cheesecake cu mascarpone și ananas

Add Comment