Prăjitură cu brânză și caise

Foto: Mihai Nicolae

Prăjitură cu brânză și caise

Rețetă de Ana Bodnar, com. Volovăț, jud. Suceava

Preț: 20 lei-10 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: ■ 4 ouă ■ 200 g zahăr ■ 1 plic zahăr vanilat ■ 125 g unt moale ■ 1 plic praf budincă de vanilie ■ 1 kg brânză dulce de vaci ■ 500 g caise bine coapte și fără sâmburi ■ 3 linguri suc de lămâie ■ 4 linguri
griș ■ 2 lingurițe praf de copt ■ zahăr pudră

Pregătești așa: Bați untul cu 100 g zahăr, până obții un amestec spumos. Adaugi zahărul vanilat și sucul de lămâie și bați totul până obții o cremă omogenă, apoi încorporezi câte un gălbenuș în compoziția pregătită anterior. Amesteci grișul cu praful de copt și cu budinca de vanilie și încorporezi acest amestec încet în compoziție. Bați albușurile cu restul de zahăr, până când amestecul se întărește. Încorporezi în cremă caisele tăiate feliuțe, brânza trecută prin sită și spuma de albuș. Torni compoziția într-o formă rotundă cu 25 cm diametru și o nivelezi. Dai tava la cuptorul preîncălzit, circa 1 oră. Apoi lași prăjitura să se răcească în formă, după care o pudrezi cu zahăr.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!