Foto: Mihai Nicolae
Prăjitură cu brânză și caise
Rețetă de Ana Bodnar, com. Volovăț, jud. Suceava
Preț: 20 lei-10 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 60 minute
Îți trebuie: ■ 4 ouă ■ 200 g zahăr ■ 1 plic zahăr vanilat ■ 125 g unt moale ■ 1 plic praf budincă de vanilie ■ 1 kg brânză dulce de vaci ■ 500 g caise bine coapte și fără sâmburi ■ 3 linguri suc de lămâie ■ 4 linguri
griș ■ 2 lingurițe praf de copt ■ zahăr pudră
Pregătești așa: Bați untul cu 100 g zahăr, până obții un amestec spumos. Adaugi zahărul vanilat și sucul de lămâie și bați totul până obții o cremă omogenă, apoi încorporezi câte un gălbenuș în compoziția pregătită anterior. Amesteci grișul cu praful de copt și cu budinca de vanilie și încorporezi acest amestec încet în compoziție. Bați albușurile cu restul de zahăr, până când amestecul se întărește. Încorporezi în cremă caisele tăiate feliuțe, brânza trecută prin sită și spuma de albuș. Torni compoziția într-o formă rotundă cu 25 cm diametru și o nivelezi. Dai tava la cuptorul preîncălzit, circa 1 oră. Apoi lași prăjitura să se răcească în formă, după care o pudrezi cu zahăr.