Prăjitură cu brânză de vaci și piersici

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romnia

Îți trebuie:
300 g făină albă, de calitate
150 g brânză de vaci
75 g zahăr
75 ml ulei
100 ml lapte
un praf de sare
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Îți trebuie pentru umplutură:
400 ml lapte
3 linguri făină
3 linguri zahăr
1 ou
1 plic zahăr vanilat
1 lingură unt
câțiva fulgi de migdale
6 piersici
pesmet
1 plic zahăr vanilat pentru presărat deasupra
Pregătești așa:
Amesteci între ele toate ingredientele uscate, apoi le mixezi cu cele lichide. Vei obține un aluat omogen, care nu se mai lipește de mâini. Îmbraci o tavă cu aluat, având grijă să păstrezi puțin din aluat și pentru grilaj. Pui un strat de pesmet și apoi așezi umplutura cu cremă de vanilie. Deasupra, așezi presărat câțiva fulgi de migdale (opțional) și un strat de felii de piersici coapte, dar tari. Presari puțin zahăr tos și acoperi cu un grilaj din aluat fraged. Cât e rece, pudrezi prăjitura cu zahăr vanilat.
Pregătești crema de vanilie așa:
Amesteci pe foc, într-o tigaie cu pereții groși, toate ingredientele, până obții un sos legat, lucios. Servești prăjitura cu frișcă proaspătă, alături de un pahar cu suc natural rece.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Intră aici și vei găsi o rețetă de tartă cu piersici excelentă.

Add Comment