Prăjitură cu blat de pesmet, prune și perle de tapioca

Foto: Prăjitură cu blat de pesmet, prune și perle de tapioca – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă
75 g zahăr
100 g pesmet
50 g făină
1 linguriță praf de copt
un praf de sare
un praf de scorțișoară
Îți trebuie pentru caramel:
150 g zahăr
4 linguri dulceață de coacăze
75 g perle de tapioca
50 g unt
400 g prune lunguiețe, fără sâmburi
1 praf de scorțișoară
200 ml apă
Pregătești caramelul așa:
Se diluează dulceața de coacăze cu 200 ml de apă și se pune la fiert. La primul clocot adaugăm perluțele de tapioca, reducem flacăra și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când, până scade sucul și perlele sunt transparente. Se oprește focul când nu mai este sirop în vas.
Se pune într-o crăticioara 50 g de unt să se topească, apoi adăugăm 150 g de zahăr și lăsăm să se formeze un sirop gros, după care punem prunele spălate, scurse și rupte în jumătăți. Se amestecă cca. 10 minute la foc domol, turnăm și amestecul de tapioca cu un praf de scorțișoară. Acest caramel cu prune îl turnăm în formă de tort cu inel detașabil, cu diametrul de 22 cm.
Pregătești blatul așa:
Se bat cele 3 albușuri cu un praf de sare și 75 de g zahăr, până se întăresc. Apoi se încorporează gălbenușurile zdrobite, pesmetul amestecat bine cu făina și o linguriță de praf de copt, apoi presărăm și scorțișoara. Acest amestec îl turnăm în forma de tort unde avem prunele și dăm la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc iute și încă 10-12 la foc moderat. Oprim cuptorul și lăsăm prăjitura în el să se răcească în formă.
Când s-a răcit o răstunăm prăjitura pe un platou și o porționăm. Este delicioasă și caramelul cu prune își lasă sucul să îl absoarbă blatul, ieșind o prăjitură cu textura pufoasă, ușor dulce-sărată, cu un gust acrișor de prune parfumate cu scorțișoară.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cenavoda, jud. Constanța

Încercați și prăjitura de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!