Prăjitură cu blat, bezea, nucă și rahat

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blatul de bezea:
7 albușuri
350 g zahăr
1 plic praf de copt
3 linguri pline cu făină
1 cană cu nuci
300 g rahat colorat
2 plicuri zahăr vanilat
Îți trebuie pentru foi:
1 ou
7 linguri lapte
7 linguri ulei
7 linguri zahăr
1 linguriță amoniac stins cu oțet
un praf de sare
făină cât cuprinde (să iasă un aluat care să se poată întinde ușor, nu prea tare)
Îți trebuie pentru cremă:
7 gălbenușuri
250 g zahăr
250 ml lapte
1 fiolă esență de vanilie
2 linguri cu vârf de amidon alimentar sau de făină
1 pachet margarină
1 plic de glazură la alegere
Pregătești blatul de bezea așa:
Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi praful de copt stins cu puțin oțet, făina, amestecând ușor, nucile rumenite ușor și tăiate grosier, rahatul tăiat cubulețe mici și zahărul vanilat. Compoziția, bine omogenizată, o torni în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, până ce compoziția devine aurie.
Pregătești foile așa:
Toate ingredientele le amesteci bine, iar din acest amestec rezultă două foi, pe care le întinzi și le coci pe dosul tăvii.
Pregătești crema așa:
Pui gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele într-un vas emailat, amesteci bine și fierbi pe foc până se îngroașă, apoi dai la rece. După ce s-a răcit, mixezi compoziția cu margarina și cu esența de vanilie. Glazurezi prăjitura cu rahat topit împreună cu puțin lapte sau poți folosi o glazură din comerț, la alegere.
Asamblezi prăjitura așa:
Pui o foaie, apoi cremă, blat, din nou cremă, foaie și, la urmă, glazura.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Daniela Aldea, loc. Grădiștea, jud. Prahova

Intră aici și încearcă și această rețetă de prăjiturele.

Add Comment