Prăjitură cu blat 
de biscuiți

 

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:

1 kg de biscuiți moi

1/2 l lapte

50 g ciocolată fără cremă

3 linguri făină

4 linguri zahăr

100 g unt

1 fiolă esență de rom

100 g nucă de cocos

Îți trebuie pentru sirop:

1/2 pahar apă

100 g zahăr

 

Pregătești așa:

  1. Într-o tavă dreptunghiulară așezi un strat de biscuiți pe care îi stropești cu un sirop făcut din apă și zahăr. Mai așezi un strat de biscuiți pe care îi înmoi cu sirop și îi lași în așteptare.
  2. Pentru cremă, dizolvi ciocolata rasă, făina și zahărul cu puțin lapte rece. Amesteci bine să nu se formeze cocoloașe, torni laptele și pui crema pe foc amestecând mereu. Când s-a îngroșat, iei vasul de pe foc și lași să se răcească.
  3. Amesteci cu 200 g biscuiți măcinați și untul tăiat bucățele mici. După ce a devenit o cremă omogenă, o așezi pe patul de biscuiți. Acoperi cu un strat de biscuiți măcinați peste care presari nucă de cocos. În cremă poți adăuga, după gust, câteva stafide sau nuci măcinate.

10 porții › Pregătire: 45 minute › COACERE: 15 minute

Rețetă trimisă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Add Comment