Prăjitură cu ananas

Carmen Precup, București

Îți trebuie:

  • 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 75 g făină
  • 30 g unt topit
  • 1 linguriță praf de copt.

Pregătești așa:
Într-un vas de yena de 2 l pui la caramelizat 75 g zahăr cu 1 și 1/2 lingură apă. Zahărul trebuie să se semidizolve în apă, adică să se ude pentru a se putea carameliza. Pui totul la cuptor la 700 W, timp de 2-3 minute. Între timp amesteci foarte bine restul de zahăr cu ouăle întregi. Peste ele pui untul topit și apoi făina amestecată cu praful de copt. După ce se caramelizează zahărul, așezi rondele de ananas întregi sau tăiate cubulețe și apoi pui blatul. Dai la cuptor de microunde, timp de 7 minute, la 700 W.
Lași la răcit cam 10 minute și o răstorni pe un platou și o însiropezi puțin cu zeama de la compotul de ananas. Crește foarte bine și este foarte gustoasă.

Add Comment