Prăjitura copilăriei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g făină
400 g zahăr
4 ouă
500 g corcodușe (sau fructe combinate – caise, cireșe, vișine)
1 praf de copt
Pregătești așa:
Freci untul spumă cu zahărul și adaugi treptat câte 1 ou, apoi făina și praful de copt. Amesteci bine. Pui compoziția la copt într-o tavă rotundă de tort, la foc potrivit. Când conținutul din formă se albește și se ridică puțin, tragi încet forma la marginea cuptorului și așezi pe întreaga suprafață a prăjiturii corcodușe cu sâmburii scoși.
Pui din nou tava în cuptor. Când prăjitura este gata, o tai la fel ca pe tort și, dacă preferi, o presari cu zahăr pudră. Este dulce-acrișoară, dacă o faci cu vișine sau corcodușe.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Maria Grigore, Slobozia, jud. Ialomița

Aici găsești o altă rețetă de prăjitură.

Add Comment