Ioana Radu, loc. Amara, jud. Ialomița
12 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră și 15 minute
Îți trebuie:
- 1 1/2 cană făină
- 7 ouă
- 460 g zahăr
- 7 linguri apă
- un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- 1 borcan dulceață
- ulei pentru uns
- făină pentru tapetat
Pregătești așa:
Separi albușu-rile de gălbenușuri. Freci bine cele 7 gălbenușuri cu 160 g zahăr, după care adaugi apa și amesteci bine. Torni făina sub formă de ploaie și omogenizezi bine. Încingi cuptorul. Ungi tava cu ulei și o tapetezi cu făină, apoi pui compoziția. După ce s-a răcit blatul, ungi cu un strat de dulceață.
Separat bați cele 7 albușuri spumă cu 300 g zahăr, până când spuma se ține de tel, după care întinzi glazura de albuș peste stratul de dulceață.