Prăjitură Bordeaux cu prune

Prăjitură Bordeaux cu prune, un deliciu fin, cu fructe de sezon, cu care în mod sigur vei impresiona pe toți invitații unui eveniment deosebit.
Pentru că piața este plină cu prune de diferite soiuri, propunem ca pentru rețeta de desert de mai jos să folosiți fructele de sezon, anume prunele.
Prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, C, K, potasiu și fibre, dar și fier. Au proprietăți energizante, alungă oboseala și senzația de stres și sunt și adjuvant pentru îmbunătățirea funcțiilor intestinale. Prunele conțin neoclorogenic și acid clorogenic, substanțe antioxidante puternice, care distrug radicalii liberi ce atacă celulele umane. Prunele sunt un laxativ natural foarte eficient.

prajitura

Foto: Prăjitură Bordeaux cu prune – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură și decor:
1 kg prune
300 ml vin roșu
100 g zahăr
400 g brânză dulce
60 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
scorțișoară fin măcinată
500 ml frișcă lichidă
ciocolată rasă
Pregătești așa:
Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi zahărul și bați în continuare, până se întărește bezeaua. Încorporezi făina și amesteci ușor, de jos în sus. Torni compoziția într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 30 de minute, la foc mediu.
Speli prunele și le tai în jumătate, îndepărtând sâmburii. Faci un sirop din vinul roșu și zahăr. Fierbi prunele în sirop, timp de 5 minute, presărând scorțișoară.
Bați frișca și amesteci 350 g împreună cu brânza dulce și zahărul pudră. Scoți blatul răcit din tavă, îndepărtezi hârtia de copt și așezi blatul pe un platou. Îl însiropezi cu sirop în care au fiert prunele. Pui deasupra prunele și le acoperi cu crema de brânză. Decorezi cu frișcă și ciocolată rasă fin.

Pregătire 40 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Livia Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de desert de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!