Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie pentru blat:
2 ouă
50 g unt
200 g zahăr
250 ml lapte
1 plic de zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
1 praf de sare
400 g făină
Îți trebuie pentru glazură:
200 g zahăr
200 g margarină
200 ml lapte
1 fiolă esență de rom
Îți trebuie pentru ornat:
300 g nucă românească măcinată
Pregătești așa:
Pentru blat, mixezi ingredientele. daugi ăina. Compoziția bținută torni într-o tavă de jena, unsă și tapetată cu făină și o dai la cuptor 30 de minute.
Între timp, pregătești glazura. Pui într-o crăticioară oate ngredientele și le amesteci pe foc mic, până când se topește zahărul.
Prăjitura, coaptă, o lași să se răcească, apoi o tai cubulețe, pe care le treci prin siropul călduț. Cubulețele glazurate le treci prin nucă măcinată și le pui pe un grătar. Așezi cubulețele pe un platou și le dai la rece. Poți păstra cubulețele până la 7 zile. Este o prăjitură spornică și delicioasă.
Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud
Intră aici și încearcă și această delicioasă rețetă.