Prăjitură aromată cu pere

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
300 g făină
200 g unt
100 g zahăr
un praf de sare
1 ou
coaja de la o lămâie
Îți trebuie pentru umplutură:
1 kg pere
2 linguri zeamă de lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
250 g mascarpone
150 g smântână
50 g zahăr
1 gălbenuș
Pregătești blatul așa:
Amesteci făina cu untul, zahărul, oul, sarea și coaja de lămâie rasă, până se formează un aluat tare. Frămânți bine, după care împachetezi aluatul în folie alimentară și îl pui la frigider pentru o jumătate de oră.
Pregătești umplutura așa:
Cureți perele de coajă și sâmburi, le tai felii și le stropești cu zeamă de lămâie. Într-un vas amesteci brânza mascarpone, cu smântâna, zahărul, zahărul vanilat și cu gălbenușul, până capătă consistența unei creme.
Scoți aluatul din frigider. Două treimi din el îl întinzi cu sucitorul și îl așezi într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste el pui feliile de pere, după care torni compoziția cu mascarpone și smântână. Deasupra razi pe răzătoarea cu ochiuri mari bucata de aluat pe care ai oprit-o.
Dai la cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Când se răcește, pudrezi prăjitura cu zahăr.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Cătălina Neață, Mioveni, jud. Argeș

Add Comment