Prăjitură aromată cu pepene galben

Foto: Mihai Nicolae

Prăjitură aromată cu pepene galben

Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Preț: 27 lei-12 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru blat: 5 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 50 g cacao

Îți trebuie pentru cremă: 6 foi de gelatină, 450 g frișcă lichidă, 500 g iaurt, 200 g gem de portocale, 2 feluri de pepene galben pentru decor

Pregătești așa: Bați albușurile spumă tare cu zahărul, pui gălbenușurile rând pe rând, apoi adaugi făina și cacaua, amestecând ușor. Ungi o tavă mică cu ulei și o tapetezi cu făină. Torni aluatul și introduci tava la cuptor 40 de minute. Lași apoi blatul să se răcească în tavă. Înmoi gelatina în apă rece
20 de minute, apoi o înmoi în 100 g de frișcă fierbinte. Frișca rămasă o bați bine și o amesteci cu iaurtul, gemul și gelatina topită. Cureți pepenele, îl tai în bucăți și îl lași la rece. Torni peste blat crema și o dai la rece timp de 2 ore, până se întărește. Tai prăjitura în bucăți și o decorezi cu pepene.

Add Comment