Prăjitură aromată cu căpșuni

Încă suntem în sezonul căpșunilor, așa că iată o rețetă de Prăjitură aromată cu căpșuni.
Pentru a avea aceste fructe la îndemână și în timpul iernii, iată o modalitate de păstrare. Mai întâi se curăță fructele de codițe, se spală și se pun pe șervețele să se scurgă de apă. Se așază apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu puțin spațiu între ele, după care se bagă la congelator pentru 2 zile. Se scot și se pun, așa congelate, în pungi sau cutii, după care se bagă la congelator. Vă sfătuiesc să puneți în pungă sau cutie exact cantitatea necesară. Când avem nevoie de căpșuni, se pun într-o sită (așezată pe un vas) și se lasă de seara până dimineața, în felul acesta se decongelează încet și nu se pierde sucul care curge în vasul de dedesupt.

Foto: Prăjitură aromată cu căpșuni – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g căpșuni
10 ml esență mandarine
130 g zahăr
120 g făină
3 ouă
1 praf de sare
½ linguriță praf de copt
Pregătești așa:
Se preîncălzește cuptorul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare până ajung la consistența de bezea. Gălbenușurile se mixează cu 100 g zahăr până se albește compoziția, apoi se adaugă trei sferturi din esența de mandarine.
Se încorporează încet compoziția de albușuri cu cea de gălbenușuri cu mișcări lente ca să rămână aerate. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se încorporează în compoziția de mai sus.
Se taie pe jumătate 400 g de căpșuni, din care prim 100 g de căpșuni pentru sosul de servire.
Îmbrăcăm o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt. Se toarnă o parte din compoziție în tavă, se așază un strat de căpșuni, se toarnă și restul compoziției și se pun căpșunile deasupra. Se coace la 180 grade C timp de 35-40 de minute. Se scoate apoi din forma de copt și se lasă la răcit.
Căpșunile, zahărul și esența de mandarine rămasă, se pasează cu blenderul până obținem un sos omogen. Se servește prăjitura cu sosul de căpșuni.

Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Să profităm de căpșunile pe care le găsim în piață. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!