Prăjitură „Amestec de arome”

Prăjitură „Amestec de arome”, un desert mai special pentru care vom prepara două tipuri de cremă, vom folosi fructe diverse și vom avea un blat foarte ușor de făcut. Vom mai folosi pentru prepararea prăjiturii mierea.
Cele mai vechi imagini de apicultori în acţiune sunt din Vechiul Regat al Egiptului Antic. La început oamenii culegeau fagurii cu miere din scorburile arborilor cu mari riscuri din cauza înțepăturilor, folosind apa pentru apărare. Mai târziu, după descoperirea focului, fumul s-a dovedit un protector mai bun contra agresivității albinelor. Strămoșii noștri au observat comportamentul albinelor, felul lor de viață și au căutat să le aducă aproape de locuințele lor, construind primii stupi primitivi.

prajitura

Foto: Prăjitură „Amestec de arome” – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
200 g biscuiți mărunțiți
1 lingură miere
150 g unt sau margarină topită
Îți trebuie pentru crema 1:
2 fructe kaki bine coapte
5‑6 clementine
10 g gelatină
Îți trebuie pentru crema 2:
1 avocado
5‑6 kiwi
½ lămâie
1 lingură miere
10 g gelatină
Îți trebuie pentru glazură și decor:
20 g unt
1 kiwi
½ lămâie
2 clementine
3‑4 feliuțe de kaki
2‑3 linguri zahăr brun sau de palmier
Pregătești blatul așa:
Amesteci biscuiții cu mierea și untul. Pui amestecul într‑o formă pentru tort, cu margini detașabile, Îl acoperi cu folie de plastic și presezi pe toată suprafața, până obții un strat compact. Îl păstrezi în frigider.
Pregătești crema 1 așa:
Mărunțești în blender fructele curățate. Torni în fir subțire gelatina, în prealabil hidratată în 100 ml apă rece și topită la bain‑marie. Obții un piure aerat și cremos, pe care îl torni peste blatul de biscuiți și îl păstrezi la rece 15‑20 de minute.
Pregătești crema 2 așa:
Mixezi miezul de avocado împreună cu miezul fructelor de kiwi, mierea și zeama de lămâie. Încorporezi gelatina preparată ca la crema 1.
Torni crema 2 peste prima și răcești tortul 15 minute. Tai în felii fructele curățate. Topești zahărul cu untul și treci fructele prin caramel. Decorezi tortul și îl lași în frigider de seara până dimineața.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Intră aici și încearcă și rețeta propusă de noi.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!