Foto: Mihai Nicolae
Prăjitură americană cu cireșe și zmeură
Rețetă de Ștefania-Maria Beleț, Hunedoara
Preț: 12 lei-10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie: 1 ou, 100 g zahăr, 110 g piure de mere, 120 ml ulei de măsline, 1 linguriță esență vanilie, 120 ml lapte, 2 lingurițe praf de copt, 200 g făină integrală, 200 g zmeură, 200 g cireșe
fără sâmburi, 2 lingurițe zahăr brun, 1 praf sare, 2 linguri fulgi de migdale
Pregătești așa: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi și sare. Separat, mizexi laptele, adaugi piureul de mere, uleiul de măsline, zahărul, oul și esența de vanilie. Pui ingredientele umede peste cele uscate, treptat. Încorporezi ușor și fructele. Torni compoziția înr-o tavă cu pereți detașabili (22-24 cm). Nivelezi, presari zahăr brun și fulgi de migdale. Coci prăjitura timp de 40-45 de minute, până se rumenește. Scoți prăjitura pe un platou, o ornezi cu zmeură și cireșe și o pudrezi ușor cu zahăr. Dacă ai zmeură de pădure și cireșe cărnoase, gustul va fi cu mult mai intens.