Prăjitură 1001

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g făină
250 g margarină Delma pentru copt și gătit
200 ml lapte
sare
1 lingură zeamă de lămâie
1 ou
Îți trebuie pentru umplutura de mac:
1 ou
150 g mac măcinat
100 g zahăr pudră
1 borcan mare compot de vișine fără sâmburi
Îți trebuie pentru umplutura de brânză:
1 ou
100 g zahăr pudră
300 g brânză dulce
1 plic zahăr vanilat
50 g stafide
Îți trebuie pentru umplutura de mere:
6-8 mere
1 linguriță scorțișoară
100 g zahăr
pesmet
Pregătești așa:
Cerni făina într-un lighenaș, în care adaugi margarina Delma pentru copt și gătit, tăiată cubulețe. Amesteci, adaugi oul, zeama de lămâie, sarea și laptele. Frămânți și împarți alua-tul în 4 părți. Întinzi 4 foi foarte subțiri, de mărimea tăvii. Tapetezi tava cu hârtie pentru copt și așezi prima foaie. Presari foaia cu pesmet, apoi întinzi macul amestecat cu zahărul și oul. Așezi apoi uniform boabele de vișine scurse și acoperi cu a doua foaie. Presari pesmet.
Freci ouăle cu brânza și zahărul, întinzi compoziția peste foaie și presari stafide. Urmează cea de-a treia foaie, apoi presari pesmet. Razi merele, le amesteci cu scorțișoara și zahărul și formezi cu acest amestec ultimul strat. Acoperi cu ultima foaie. Înțepi cu furculița și dai tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30 de minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Paula-Iulia Peșteșan, com. Cenad, jud. Timiș

Iată aici rețeta unei prăjituri cu vișine, deosebit de gustoasă.

2 Comments

  1. Madalina Marin noiembrie 28, 2018

Add Comment