Pohorska Gibanica Plăcintă cu două umpluturi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină (o cană plină ochi, îndesată)
1 ceașcă lapte
1 gălbenuș
drojdie cât o nucă mică
2 linguri unt
1 lingură zahăr
1 praf de sare
Îți trebuie 
pentru umplutura de brânză:
350 g brânză de vaci (bine scursă)
1 ceașcă smântână
2-3 ouă
3 linguri zahăr
1 vârf de cuțit nucșoară
coajă de lămâie
Îți trebuie pentru umplutură:
200 g smântână
1 ou
2 linguri zahăr
zahăr vanilat
Pregătești așa:
Prima dată faci aluatul. Cerni făina într-un bol. La mijloc amesteci drojdia cu 50 ml lapte călduț și o linguriță de zahăr. Adaugi apoi în bol restul ingredientelor și frămânți un aluat omogen, nu prea legat, pe care îl lași la crescut în loc călduț, ferit de curent.
Pentru umplutura de brânză, amesteci brânza cu gălbenușurile, zahărul, nucșoara, coaja de lămâie rasă și smântâna. În acest moment, adaugi în compoziție și albușurile bătute spumă. Întinzi o foaie din aluat și o așezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt.
Marginile aluatului se revarsă peste marginile tăvii. Torni compoziția de brânză, apoi deasupra pui amestecul de smântână, ou și zahăr. Aduci marginile de aluat peste umplutură (le pliezi) și coci la foc domol.  După ce s-a răcit plăcinta, o presari cu zahăr pudră vanilat.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Rodica Iosip, Galați

Dacă dorești o altă rețetă de plăcintă intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!