Plăcinte cu caise și chefir

Foto: Mihai Nicolae

Plăcinte cu caise și chefir

Rețetă de Felicia Vanea, București

Preț: 15 lei-porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie pentru plăcinte cu caise și chefir: 500 g caise, 500 ml chefir, 650 g făină, 1 ou, 1/2 linguriță bicarbonat, 1 lingură cu zeamă de lămâie, 1 fiolă esență de rom, sare, ulei

Pregătești plăcintele cu caise și chefir așa: Într-un castron, bați oul împreună cu chefirul, esența de rom și un praf de sare. Cerni făina pe masa de lucru și faci în mijloc o adâncitură. Torni amestecul de ou și chefir. Adaugi bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie. Frămânți toate aceste ingrediente. Apoi acoperi aluatul cu o folie și lași la rece circa 1 oră. Rupi din aluat bucăți potrivite și le întinzi pe masa de lucru dată cu făină. Pui pe fiecare bucată, în margine, câte o jumătate de caisă. Acoperi cu cealaltă jumătate de aluat, presezi ușor și rumenești pe ambele părți, în ulei încins.

Add Comment