Plăcintă răcoroasă cu piersici

foto: Mihai Nicolae

Plăcintă răcoroasă cu piersici

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Preț: 20 lei-12 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 1 pachet unt sau margarină, 250 g făină, 6 ouă, 250 g zahăr, 1 plic praf de copt, 2 pliculețe zahăr vanila,t 1 kg piersici

Pregătești așa: Freci untul moale sau margarina cu 100 g zahăr, adaugi gălbenușurile și făina, împreună cu praful de copt. La urmă, amestecând ușor, pui albușurile bătute spumă cu 150 g zahăr și cu zahărul vanilat. Torni compoziția într-o tavă care a fost unsă cu margarină și așezi deasupra piersicile tăiate, fără sâmburi. Dai la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.

Add Comment