Plăcintă marocană cu feta

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
9 foi subțiri de plăcintă
Îți trebuie pentru umplutură:
250 g brânză feta de oaie
10 fire coriandru
1 lingură rasă scorțișoară
2 cepe mijlocii
4 linguri ulei de măsline
1 mână stafide
2 ouă
1 mână nuci
1 mână migdale
un vârf de linguriță cimbru
2 linguri zahăr brun
Îți trebuie pentru decor:
ulei de măsline
susan semințe
zahăr praf și scorțișoară
Pregătești așa:
Tai ceapa mărunt și o călești în uleiul încins. Nucile și migdalele le tai mare. Brânza o tai cubulețe. Coriandrul îl tai mărunt (rupi cozile, rămânând din ele doar partea ce ține frunzele). Amesteci toate ingredientele umpluturii. Ungi tava cu ulei, împărțind foile de plăcintă în 3 grămezi (3 foi în fiecare grămadă). Acoperi apoi cu foile fundul tăvii, pereții, iar restul să atârne pe masă (pui grămada de foi cu un colț în tavă – acoperi o parte de fund și pereți, următoarea grămadă tot cu un colț pusă va mai acoperi o bucată de fund al tăvii, suprapunându-se celei dintâi și, ca să acoperi peretele în continuare, ultima o vei suprapune peste primele două, acoperind fundul tăvii, dacă mai era ceva de acoperit și restul de perete al tăvii, rămas neacoperit).
Ungi cu ulei de fiecare dată locul unde se suprapun 2 grămezi de foi. Pui umplutura, o nivelezi și acoperi „ciufulit”, cu partea de foaie rămasă în afară. Ungi foile cu ulei și presari susan semințe. Coci plăcinta 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius. Presari zahăr praf și scorțișoară, după ce ai scos-o din cuptor.
Merită încercată, e o plăcintă cu gust inconfundabil.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Găsești aici o rețetă de plăcintă delicioasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!