Plăcintă fărâmițată

Foto: Mijhai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g margarină pentru copt și gătit
1 bol mare de afine mari și coapte (circa 300 g)
1 lingură făină
1/2 cană zahăr
3 linguri zahăr brun
100 g migdale pisate
100 g cereale (ovăz sau combinate)
Pregătești așa:
Cureți afinele și le treci printr-un jet de apă rece, apoi le lași puțin să se zvânte. Când sunt uscate, amesteci afinele cu o lingură de făină și cu 1/2 cană de zahăr. Pui amestecul într-o tavă pe o foaie de copt, iar peste el pui o compoziție formată din margarina pentru copt și gătit, zahărul brun, migdalele pisate și cerealele fărâmițate.
Acest amestec îl întinzi mai întâi cu sucitorul pe o folie și apoi îl pui peste compoziția cu afine din tavă. Dai tava la cuptor circa 30 de minute, până ce aluatul fărâmițat e gata copt. Scoți plăcinta din cuptor, apoi o scoți din tavă și o așezi pe o foaie de copt.
Dacă vrei ca plăcinta să aibă un aspect mai plăcut, o poți rula cu ajutorul foii pe care ai scos-o din cuptor. Consumi plăcinta caldă. Vei observa învelișul crocant la exterior și interiorul moale, zemos și delicios.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă propusă de Mihaela Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi o rețetă de plăcintă deosebită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!