Plăcintă cu zmeură în sos de smântână

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
aluat de foitaj de 18 x 18 cm
foitaj pentru ornat de 18 x 5 cm
1 kg zmeură
2 linguri pesmet alb
250 g smântână cu grăsime de 25%
2 ouă
2 lingurițe zahăr
1 gălbenuș (pentru uns)
Pregătești așa:
Întinzi aluatul de foitaj în formă ovală, îl înțepi cu o furculiță și presari pesmet. Aluatul pus în tavă trebuie să aibă marginea mai ridicată pe marginea tăvii, cu 2 – 2,5 cm. Apoi așezi zmeura (spălată sub jet de apă și scursă în strecurătoare) cu grijă pe toată suprafața aluatului, uniform, iar pe margine folosești aluatul oprit special pentru ornat, pe care îl rulezi puțin și-l așezi de jur împrejurul tăvii.
Ungi aluatul de pe margine cu gălbenuș. Apoi torni peste zmeura din tavă, smântâna bătută cu ou și zahăr, în așa fel încât sosul să fie uniform. Coci plăcinta la o temperatură de 220 grade Celsius, pentru cine are cuptor electric sau la o temperatură ridicată pentru un cuptor normal, până se rumenește aluatul.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 20-30 minute
Rețetă de Diana Cazacu, București

Pentru a afla o rețetă delicioasă de placintă intră aici.

Add Comment