Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
1 cană zahăr
1 cană ulei
1 cană lapte
3 ouă
3 căni de făină
coajă de lămâie rasă
1 plic praf de copt
2 kg prune
Pregătești așa:
Bați ouăle întregi, adaugi zahărul și amesteci bine. Adaugi treptat uleiul, apoi laptele și coaja de lămâie. La urmă pui făina cernută, împreună cu praful de copt.
Ungi o tavă cu ulei și o pudrezi cu făină. Golești aluatul, nivelezi și așezi deasupra prunele fără sâmburi, desfăcute în jumătăți. Coci plăcinta până se rumenește bine.
Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș
Intră aici și vei găsi o rețetă deosebită.