Plăcintă cu mure și migdale măcinate

Plăcintă cu mure și migdale măcinate

Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Preț: 20 lei-8 buc

Pregătire: 45 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie pentru aluat: 150 g făină albă, 75 g unt, 6 linguri zahăr, 1 praf de sare, coajă rasă de la 1/2 lămâie

Îți trebuie pentru umplutură: 500 g mure, 100 g zahăr, 100 g biscuiți cu unt, 100 g migdale măcinate, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămâie

Pregătești așa: Amesteci făina cu sarea, coaja rasă de lămâie și zahărul. Adaugi untul tăiat în bucățele mici și fră-mânți totul. Adaugi treptat circa
2 linguri de apă, până obții un aluat moale, omogen. Împachetezi aluatul într-o folie de plastic și îl lași la frigider aproximativ 30 de minute. Între timp, speli murele și le scurgi. Adaugi zahărul și lași deoparte. Pui biscuiții într-o pungă de plastic și îi sfărâmi mărunt, cu un făcăleț. Scurgi murele de zeamă și le amesteci cu biscuiții, migdalele, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Într-un vas sau o formă de plăcintă unsă cu unt, torni amestecul de mure. Întinzi aluatul în formă rotundă și așezi mure peste el, iar marginile le presezi pe pereții formei. Faci o gaură în centru pentru a permite ieșirea aburilor și dai la cuptorul încins, la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute. Tai plăcinta în 12 felii.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!