Plăcintă cu mure și migdale măcinate
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt
Preț: 20 lei-8 buc
Pregătire: 45 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru aluat: 150 g făină albă, 75 g unt, 6 linguri zahăr, 1 praf de sare, coajă rasă de la 1/2 lămâie
Îți trebuie pentru umplutură: 500 g mure, 100 g zahăr, 100 g biscuiți cu unt, 100 g migdale măcinate, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămâie
Pregătești așa: Amesteci făina cu sarea, coaja rasă de lămâie și zahărul. Adaugi untul tăiat în bucățele mici și fră-mânți totul. Adaugi treptat circa
2 linguri de apă, până obții un aluat moale, omogen. Împachetezi aluatul într-o folie de plastic și îl lași la frigider aproximativ 30 de minute. Între timp, speli murele și le scurgi. Adaugi zahărul și lași deoparte. Pui biscuiții într-o pungă de plastic și îi sfărâmi mărunt, cu un făcăleț. Scurgi murele de zeamă și le amesteci cu biscuiții, migdalele, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Într-un vas sau o formă de plăcintă unsă cu unt, torni amestecul de mure. Întinzi aluatul în formă rotundă și așezi mure peste el, iar marginile le presezi pe pereții formei. Faci o gaură în centru pentru a permite ieșirea aburilor și dai la cuptorul încins, la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute. Tai plăcinta în 12 felii.