Plăcintă cu mac

Îți trebuie

pentru aluat:

300 g făină

170 g margarină

2 gălbenușuri

4 linguri zahăr

4 linguri lapte

10 g drojdie proaspătă

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură:

250 g mac

3 albușuri

400 ml lapte

200 g zahăr

1/2 plic praf de copt

1 ou

50 g pesmet

coaja rasă de la 1 lămâie

100 g stafide

50 g unt

50 g făină

Pregătești umplutura așa:
Macini fin macul, în râșnița pentru cafea. Îl fierbi în lapte împreună cu zahărul, până obții o pastă omogenă. În macul răcit, încorporezi treptat albușurile bătute spumă, gălbenușul, pesmetul, făina, stafidele și coaja de lămâie.
Pregătești aluatul așa:
Amesteci toate ingredientele și împarți aluatul în 2. Întinzi pe rând foi de mărimea tăvii (25×35 cm). Tapetezi tava cu hârtie de copt și pui o foaie, apoi întinzi umplutura și o acoperi cu a doua foaie, pe care o înțepi cu furculița. Coci plăcinta la foc mediu, pentru 30 de minute.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!