Plăcintă cu lapte bătut

Maria Dragoș, Pitești

Foto: Practic in bucatarie; Mihai NIcolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai NIcolae

25 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 500 foi de plăcintă
  • 5 ouă
  • 1 pahar lapte bătut
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g stafide
  • 100 g mac
  • arome
  • sare

Îți trebuie pentru sirop :

  • 1 pahar zahăr
  • 2 pahare apă

Pregătești așa:
Bați bine ouăle împreună cu laptele bătut, uleiul, zahărul, praful de copt și zahărul vanilat. Ungi tava (cea a aragazului) cu ulei și așezi 3 foi de plăcintă.
Torni un sfert din amestecul cu lapte bătut și presari stafidele și macul. Repeți operațiunea până la terminarea foilor de plăcintă și a compoziției cu lapte bătut, având grijă ca ultimul strat să fie foaia de plăcintă. Introduci tava în cuptor, la foc potrivit și lași să se coacă timp de 40-45 de minute.
Când plăcinta este aproape gata, fierbi siropul, pe care îl torni peste plăcinta fierbinte să se răcească, tai în bucăți și servești.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!