Plăcintă cu gutui

Foto: Plăcintă cu gutui – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
5 gutui mari
350 g zahăr
150 ml ulei
60 g unt
100 ml apă minerală
500 g făină
1 ou
praf de sare
1 pliculeț praf de copt
zahăr vanilat
praf de scorțișoară
coajă rasă de lămâie
1 budincă caramel
Pregătești așa:
Se șterg gutuile de puf, după care se curăță de coajă cât mai subțire posibil. Se dau pe răzătoare, se stropesc cu zeamă de lămâie, se adaugă 250 g zahăr și se pun la foc. Când gutuia începe să se înmoaie și se formează zeama, se adaugă praful de scorțișoară, zahărul vanilat și praful de budincă. Se amestecă bine lăsând să se îngroașe, după care se lasă la răcit.
Într-un bol se cerne făina, se adaugă praful de copt  și praful de sare se amestecă adăugându-se oul, zahărul rămas, untul ținut la temperatura camerei și apa minerală.
Se frământă un aluat mai moale ce se împarte în 2 părți egale. Se întinde din fiecare câte o foaie de mărimea tăvii . Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se așază prima foaie, peste care se întinde umplutura răcită. Se nivelează, iar deasupra se pune a doua foaie. Se înțeapă cu furculița și se bagă plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 40 minute.
Când este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr și se poate servi.

Rețetă de Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

Ai desertul. Intră aici și vei găsi rețeta de mâncărică cu gutui.

Add Comment