Plăcintă crocantă cu iaurt

Plăcintă crocantă cu iaurt, un delicios desert pe care îl puteți prepara acasă fără mari probleme. Deoarece vom folosi foi de plăcintă din comerț, care sunt foarte subțiri, este de preferat ca plăcinta să fie consumată după ce s-a răcit.

placinta

Foto: Plăcintă crocantă cu iaurt – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie:
1 pachet foi de plăcintă
1 l iaurt gras
200 g brânză de vaci
5 ouă întregi
6 linguri cu vârf de zahăr
2 linguri de făină
1 lămâie
100 g stafide
400 ml apă
200 g zahăr
Pregăteşti aşa:
Baţi ouăle întregi cu cele 6 linguri de zahăr, adaugi iaurtul, brânza de vaci, coaja de la lămâie, făina şi stafidele. Aşezi pe fundul unei tăvi 3 dintre foile de plăcintă, torni peste ele (cu polonicul) o parte din compoziţia preparată anterior, aşezi alte foi, torni o altă parte din compoziţie şi repeţi operaţiunea până închei cu ultimele 2 foi. Cu vârful unui cuţit porţionezi plăcinta în pătrate mari, apoi dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.
Pui la fiert apa cu zahărul pentru 5 minute, iar după răcorire storci zeama de la lămâie. Scoţi tava din cuptor, torni deasupra siropul obţinut și porţionezi încă o dată plăcinta, pentru ca siropul să o pătrundă mai bine. După răcirea completă, scoţi plăcinta pe un platou. O servești doar rece.

Rețetă de Daniela Arba, com. Vadu Izei, jud. Maramureș

Nu ezita să prepari și rețeta de Plăcintă delicioasă cu urdă și mărar.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!