Plăcintă Cittrone (cu citrice)

Plăcintă Cittrone (cu citrice)

Rețetă de Mariana Munteanu, Tecuci, jud. Galați

Preț: 16 lei-12 buc

Pregătire: 45 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: ■ 1 pahar de ulei ■ 1 pahar de zahăr ■ 1 pachet foi de plăcintă (dezghețate și tăiate fâșii) ■ 200 ml iaurt ■ 1 plic praf de copt ■ 1 plic zahăr vanilat
■ 4 ouă ■ 1 lămâie, 1 portocală ■ 1 fiolă esență de rom ■ sirop de zahăr ars făcut din 7 linguri de zahăr și 3 căni de apă ■ coajă de portocală

Pregătești așa: Bați ouăle cu zahăr, adaugi ulei, iaurt, zahăr vanilat și praful de copt stins cu zeamă de lămâie și zeama de la o portocală. Adaugi esența de rom și amesteci totul bine, împreună cu foile de plăcintă. Dai prăjitura la cuptor cam 45 de minute, până se rumenește, la foc potrivit. Prepari siropul de zahăr ars: caramelizezi zahărul și apoi adaugi apa și lași la scăzut până se formează siropul. Spre sfârșit, adaugi bucățele de coajă de portocală. Scoți prăjitura de la cuptor și o lași la răcorit cam 1/4 oră. Porționezi și adaugi siropul încins. Deasupra vor fi bucățelele de coajă de portocală. Este o prăjitură aparent simplă, dar gustoasă.

Add Comment