Pizza cu fructe de pădure

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g făină
1 plic drojdie uscată
250 ml lapte
50 g zahăr
100 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie eco
300 g fructe de pădure
4 gălbenușuri
50 g zahăr brun
200 g fructe confiate
1 lingură limoncello (lichior italian de lămâie)
Pregătești așa:
Pui într-un bol fructele confiate și le acoperi cu limoncello și apă. Le lași să se hidrateze timp de 2 ore.
Amesteci drojdia și 1 lingură de zahăr cu laptele călduț. Mixezi gălbenușurile cu restul de zahăr, coaja rasă de lămâie, apoi cu drojdia și 180 g unt adus la temperatura camerei. Încorporezi treptat făina cernută, alternând cu laptele rămas. Frămânți puțin, până obții un aluat lipicios, pe care îl lași să crească 30 de minute. Îl răstorni pe un blat presărat cu făină și îl frămânți până când nu se mai lipește de mâini.
Întinzi aluatul într-o tavă pentru pizza, în prealabil unsă cu unt și presărată cu puțin zahăr brun. Presari uniform fructele de pădure și pe cele confiate, bine scurse și zahărul brun rămas. Coci preparatul timp de 25-30 de minute, la 175 grade Celsius. Feliile se pot servi cu o cupă de înghețată deasupra sau cu un topping la alegere.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Elena Jerlăianu, redactor probator PB

Gătești mai ușor acest desert dacă urmărești filmările din timpul preparării, pe canalul nostru de youtube Practic Bucatarie

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!