Pișcoturi cu struguri

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g pișcoturi
200 ml vin alb sec
500 g boabe de struguri
3 ouă
1 lingură zahăr
1 lămâie mare
50 g nuci tăiate felii
Pregătești așa:
Rupi pișcoturile în bucățele, iar jumătate le pui într-un vas și le stropești cu 50 ml vin. Peste ele așezi boabele de struguri, apoi restul de pișcoturi, pe care le stropești la fel, cu aceiași cantitate de vin.
Bați ouăle spumă împreună cu zahărul și adaugi zeama și coaja de la 1 lămâie și 100 ml vin. Apoi fierbi amestecul de ouă în baie de aburi până când crema se îngroașă.
Torni crema peste pișcoturile așezate în vas, presari nucile tăiate felii și ții în frigider până în momentul când o servești la masă.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Marin Pencu, Alexandria, jud. Teleorman

Aici vei găsi rețeta unui tort special, pentru care folosești pișcoturi.

Add Comment