Piersicuțe

Foto: Piersicuțe – Arhivă Burda România

Vă aduceți aminte? Parcă simțiți aroma piersicuțelor cu iz de copilărie fericită. Un dulce de care ne-am bucurat, și acum vă dăm posibilitatea să le preparați pentru copii, pentru nepoți, dar și pentru dumneavoastră. Poftă bună!

Îți trebuie:
250 g unt
100 g zahăr pudră
1 lămâie
2 ouă
3 linguri smântână
450 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă și decor:
300 g gem de caise
100 g nucă
esență de rom
200 ml lapte
zeamă de sfeclă
zahăr fin
frunze de mentă
turmeric
Pregătești așa:
Mixezi untul cu zahărul. Adaugi ouăle, coaja și zeama de lămâie și smântâna. Când s-au omogenizat, pui ingredientele uscate și mai mixezi puțin. Formezi biluțe de aluat, de mărimea unei nuci. Le aplatizezi puțin și le coci 10-12 minute, la 170ºC. Reci, le scobești pentru a face loc cremei.
Macini resturile de fursecuri și le amesteci cu gemul de caise și 1 linguriță esență. Umpli fursecurile și le lipești între ele. Le colorezi cu zeamă de sfeclă sau cu lapte fiert cu turmeric, le treci prin zahăr fin și le decorezi cu frunze de mentă.

Rețetă de Cristina Buliga, Volovăț, jud. Suceava

Add Comment