Piersici cu orez

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 ceașcă de orez
3 linguri zahăr
4 cești lapte
un praf sare
2 gălbenușuri
1 lingură unt
6 piersici frumoase
4 linguri zahăr pentru sirop
4 albușuri
200 g zahăr
Pregătești așa:
Fierbi orezul cu laptele, adaugi untul și gălbenușurile. Amesteci și ții la cald. Fierbi piersicile tăiate în două într-un sirop de zahăr ca pentru compot, la foc mic să nu se sfărâme. Apoi le scoți pe o sită să se scurgă.
Într-un vas rezistent la foc așezi orezul, deasupra jumătățile de piersici și albușurile bătute spumă tare cu 200 g zahăr. Netezești cu lama cuțitului și dai la cuptor la foc potrivit pentru 45 minute.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Aici vei găsi un desert delicios cu orez.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!