Pesmeciori spornici, cu aromă de cuișoare

Pesmeciori spornici, cu aromă de cuișoare, un desert delicios pe care îl putem consuma pe post de gustare, pesmeciori gustoși pe care îi putem lua la pachet dacă avem un drum mai lung de făcut.
La noi, la români, țuica fiartă e asezonată neapărat cu cuișoare – antiseptic garantat în sezonul rece. Cuișoarele dau o aromă plăcută cidrului de mere sau de pere. Ceaiul cu lapte Chai, preparat din ceai negru și ghimbir, este adesea asezonat cu pudră de cuișoare. Bucătarii mexicani merg cu îndrăzneala până într-acolo încât combină cuișoarele cu semințele de chimen. Cuișoarele potențează aromele plăcute ale vinului fiert și punchurilor calde.

pesmeciori

Foto: Pesmeciori spornici, cu aromă de cuișoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
250 g făină
1/2 pahar zahăr pudră
1/4 pahar ulei
65 g miere
1 ou
1 linguriță bicarbonat
câteva picături zeamă de lămâie
cuișoare pisate
opțional, creioane cu pastă de zahăr pentru decor
Pregătești așa:
Mixezi într-un bol oul cu mierea și zahărul pudră, până când obții o cremă omogenă. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, cuișoarele pisate și uleiul alternând cu 100 g făină cernută. Când ai obținut o pastă omogenă, încorporezi treptat restul de făină cernută și frămânți puțin aluatul.
Îl întinzi în strat gros de 5 mm, pe masa de lucru prăsărată cu făină și tai pesmeciorii cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Îi așezi în tavă, pe hârtie de copt și îi coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 12-15 minute. Sunt gata când se rumenesc ușor pe margini.

Sfat: Pregătește pesmeciorii, încălzește puțin creioanele cu pastă de zahăr în apă călduță și lasă-l pe cel mic să se joace alături de tine în bucătărie, în timp ce tu pregătești alte preparate. Astfel, veți putea da naștere împreună unor clipe cu valoare de amintiri, iar cel mic își va forma niște deprinderi practice utile pentru mai târziu.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!