Pere în sirop, cu cremă de vanilie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
6 pere frumoase
4 linguri de zahăr pentru sirop
Îți trebuie pentru cremă:
1/2 lapte
150 g zahăr
3 gălbenușuri
1/2 lingură de făină
2 plicuri zahăr vanilat
1 lingură de rom
250 frișcă bătută cu zahăr
Pregătești așa:
Alegi pere frumoase, le cureți și le tai în jumătăți. Îndepărtezi mijlocul cu semințele. Fierbi perele în sirop de zahăr, le scurgi, le așezi pe farfuria de servit pe margine, astfel încât să formezi o bordură. La mijloc așezi frișca bătută cu zahăr.
Pregătești dinainte crema de vanilie, din lapte, zahăr, gălbenușuri și zahăr vanilat, făină și rom. După ce s-a răcorit, torni cu lingura peste pere în așa fel încât să le acopere.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Corina Bână, com. Mârșani, jud. Dolj

Add Comment