Pere coapte, umplute cu fructe uscate

Miros ușor dulceag, ușor înțepător, dar inconfundabil între toate aromele de condimente. Aproape că nu e om căruia mirosul de scoțișoară să nu-i scoată, de sub plapuma groasă a amintirilor, o scenă din bucătăria mamei sau bunicii. Orezul cu lapte, merele coapte în cuptor, plăcintele cu mere sau dovleac, toate primeau izul pătrunzător, dar deloc supărător al scorțișoarei. Când presărau scorțișoara, niciuna dintre mame, bunici sau nepoate nu se gândea – și nici noi nu o facem – la aventura mirodeniei, plecată de la copacul oriental și ajunsă în casele noastre.

Foto: Pere coapte, umplute cu fructe uscate – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
4 pere mărișoare
4 lingurițe zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
1 cană mix de fructe uscate
1/2 cană suc de mere
puțin unt pentru uns tava
Pregătești așa:
Decojești perele și le tai pe jumătate, scobind ușor o parte din miez (cea care conține semințele). Pui perele pe o tavă unsă cu puțin unt, cu fața scobită în sus.
Combini zahărul cu scorțișoara și presari uniform deasupra perelor. În scobiturile perelor pui fructele uscate. Torni apoi sucul de mere peste jumătățile de pere umplute.
Acoperi tava cu hârtie cerată sau staniol. Dai tava la cuptor câteva minute, până când perele devin fragede și moi. După ce sunt gata, le mai lași în tavă 5 minute, apoi le poți servi.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Alina Pașcu, Moinești, jud. Bacău

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!