Pavlova cu căpșuni și banane

Pavlova cu căpșuni și banane este un desert cu care, în mod sigur, nu vom da greș la un eveniment special din familie, un desert special cu simboluri (vom vedea).
De unde vine denumirea acestei prăjituri de Pavlova? Păi, hai să vedem! Anna Pavlova era o balerină foarte cunoscută și apreciată, ea a proiectat pantofii de dans modern. Se pare că, în 1935, patiserul Berth Sachse, un bucătar-șef australian, a dedicat tortul Pavlova în memoria dansatoarei, care murise cu patru ani înainte, la doar vârsta de 49 de ani.
Pentru acest tort s-a folosit bezea (care ar simboliza ușurința cu care dansa Anna Pavlova), cremă albă (eleganța ei) și fructe roșii (răul pricinuit dansatoarei).

pavlova

Foto: Pavlova cu căpșuni și banane – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blaturi:
5 albușuri
250 g zahăr
2 lingurițe amidon
2 lingurițe oțet
Îți trebuie pentru umplutură:
2 plicuri praf pentru frișcă
300 ml lapte
300 g căpșuni
2 banane
Pregătești blaturile așa:
Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt și desenezi două cercuri. Mixezi cu viteză medie albușurile aflate la temperatura camerei, împreună cu un praf de sare, până obții o spumă. Mărești viteza și mixezi până se transformă într‑o spumă tare. Adaugi zahărul lingură cu lingură și mixezi până se dizolvă, apoi adaugi oțetul și amidonul și mixezi încă un minut.
Preîncălzești cuptorul la 120ºC. Pui bezeaua cu lingura în cele două cercuri desenate. Coci pentru aproximativ 1 ¼ oră, fără să deschizi cuptorul în primele 20 de minute. Lași blaturile coapte să se răcească.
Pregătești umplutura așa:
Prepari frișca din laptele rece și praful din plic, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Întinzi ½ frișcă pe un blat, apoi presari felii de banană și de căpșuni. Acoperi cu al doilea blat, îl ungi cu un strat de frișcă și decorezi cu rondele de fructe.

Rețetă de Tabita Estera Molnar, Trossingen, Germania

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!