Pască tradițională

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
1 kg făină
30 g drojdie proaspătă
250 g zahăr
coajă rasă de lămâie
5 gălbenușuri
400-450 ml lapte călduț
esență de rom
esență de vanilie
150 g unt
Îți trebuie pentru umplutură:
600 g brânză de vaci proaspătă
5 ouă
5 linguri zahăr
100 g stafide
2 pliculețe 
zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
Pregătești așa:
Compoziția de pască se face exact ca la cozonac. Forma în care urmează să coci pasca o tapetezi cu hârtie de copt. Împarți coca în două: o parte, sub formă de foaie, o pui în forma de copt, iar pe a doua o împletești, în funcție de preferință. Din partea a doua de cocă poți realiza frunzulițe și flori, cu care decorezi pasca. Deasupra, ungi cu gălbenuș și lași la crescut. Separat, într-un bol, formezi umplutura din brânză, ouă, zahăr, stafide, zahăr vanilat, coaja de lămâie rasă și un praf de sare. Amesteci ușor, până obții o pastă omogenă. Când pasca a crescut, adaugi umplutura și introduci pasca în cuptorul încălzit. Lași să se coacă la foc potrivit. Când este coaptă așa cum îți dorești, lași pasca la rece. Servești pasca la masa de Paște.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Violanda Murgu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Dacă dorești o altă rețetă de pască, intră aici.

Add Comment