Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Mădălina Elena Ciorobea, Tg. Jiu, jud. Gorj
Preț: 25 lei-10 porții
Pregătire: 60 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie pentru aluat:
■ 250 g făină ■ 1 lingură zahăr
■ coaja rasă de la o lămâie ■ 1 praf de sare ■ 150 g margarină
Îți trebuie pentru umplutură:
■ 1 kg căpșuni ■ 1 lingură amidon ■ 5 ouă ■ 125 g zahăr ■ suc de lămâie ■ 200 g mascarpone
Pregătești așa: Amesteci într-un castron făina, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Razi deasupra margarina fulgi și adaugi 4 linguri de apă rece, apoi amesteci totul. Presezi aluatul cu mâinile, formând o bilă pe care o înfășori într-o folie și o dai la frigider 30 de minute. Pasezi jumătate din căpșuni, le amesteci cu amidonul, ouăle, zahărul și crema mascarpone. Încingi cuptorul, ungi cu ulei o formă rotundă, pui aluatul în ea, îmbrăcând bine forma. Așezi piureul de fructe în formă și o dai la cuptor 30 de minute. Când o scoți, ornezi pasca cu restul de căpșuni, tăiate felii.