Pască mascarpone

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Mădălina Elena Ciorobea, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 25 lei-10 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru aluat:

■ 250 g făină ■ 1 lingură zahăr
■ coaja rasă de la o lămâie ■ 1 praf de sare ■ 150 g margarină

Îți trebuie pentru umplutură:
■ 1 kg căpșuni ■ 1 lingură amidon ■ 5 ouă ■ 125 g zahăr ■ suc de lămâie ■ 200 g mascarpone

Pregătești așa: Amesteci într-un castron făina, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Razi deasupra margarina fulgi și adaugi 4 linguri de apă rece, apoi amesteci totul. Presezi aluatul cu mâinile, formând o bilă pe care o înfășori într-o folie și o dai la frigider 30 de minute. Pasezi jumătate din căpșuni, le amesteci cu amidonul, ouăle, zahărul și crema mascarpone. Încingi cuptorul, ungi cu ulei o formă rotundă, pui aluatul în ea, îmbrăcând bine forma. Așezi piureul de fructe în formă și o dai la cuptor 30 de minute. Când o scoți, ornezi pasca cu restul de căpșuni, tăiate felii.

Add Comment