Pască cu cremă de nucă

FOTO: Mihai Nicolae

Preț: 17 lei-8-10 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 30 minute

Rețetă de Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

Îți trebuie pentru aluat:
■ 500 g făină ■ 2-3 ouă ■ 25 g drojdie ■ 150 g zahăr ■ 200 ml lapte ■ coajă de lămâie ■ 1 plic zahăr vanilat ■ 100 g unt ■ ulei pentru uns tava

Îți trebuie pentru crema de nucă:
■ 5 ouă ■ 150 g zahăr pudră ■ 200 g nucă
măcinată ■ 1 plic zahăr vanilat Pregătești aluatul așa: Cerni făina într-un castron. Adaugi treptat drojdia și zahărul dizolvat în lapte, ouăle bătute cu puțină sare, coaja de lămâie, zahărul vanilat și untul topit. Frămânți bine și lași aluatul la crescut. Pregătești crema de nucă așa: Bați gălbenușurile cu zahărul. Adaugi zahărul vanilat și nuca măcinată, apoi albușurile bătute spumă. Întinzi o foaie din aluat cât tava și aranjezi colacul împletit pe margine. Torni în mijloc compoziția de nucă. Coci pasca în cuptorul încins 25-30 de minute.

Add Comment