Pariziana

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru foile speciale:
4 foi de napolitană
8 albușuri
250 g zahăr pudră
250 g nuci măcinate
1 lingură făină
Îți trebuie pentru cremă:
8 gălbenușuri
250 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
300 g unt

Pregătești foile speciale așa:
Bați spumă albușurile cu 250 g zahăr praf, adaugi peste ele 250 g nuci măcinate și 1 lingură cu vârf de făină. Amesteci toate ingredientele și împarți compoziția rezultată pe 3 foi de napolitană. Dai foile la copt până sunt rumene, apoi le lași să se răcească.
Pregătești crema așa:
Bați cele 8 gălbenușuri cu 250 g zahăr pudră și cu 1 plic de zahăr vanilat, toate pe baie de aburi până se îngroașă. Pui crema la rece și adaugi 300 g unt frecat spumă. Împarți crema pe cele 3 foi de napolitană și dai prăjitura la rece, cu o greutate pusă peste foi, ca să preseze. A doua zi, tai prăjitura felii lunguiețe, pătrate, romburi sau cum dorești.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă trimisă de Voichița Nicodin, com. Șagu, jud. Arad

Dacă dorești o rețetă bună de desert intră aici.

Add Comment