Parfe Duo cu mac și vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru crema cu mac:
2 căni frișcă lichidă
150 ml lapte gras
1/2 cană semințe de mac fin măcinate
5 gălbenușuri
coaja de la 1/2 lămâie
125 g zahăr
Îți trebuie pentru crema cu vișine:
1 cană frișcă lichidă
1/2 cană vișine
100 g zahăr sau după gust
Pregătești așa:
Într-un vas așezat pe bain-marie amesteci frișca, laptele și semințele de mac măcinate fin. Mixezi gălbenușurile cu zahărul la viteză mare, până când se dizolvă cristalele de zahăr. Reduci viteza și torni câte puțin amestec cu semințe, amestecând mereu. Când s-a răcit, pui și coaja de lămâie și introduci amestecul în frigider pentru 3 ore. Între timp, pregătești crema de vișine. Le speli, le cureți de sâmburi și le mixezi în blender. Bați frișca rece și o îndulcești, apoi adaugi piureul de vișine. Răcești în frigider și această cremă. Într-o tăviță de plastic, pui 1/2 din crema de mac și o introduci în congelator. După 1/2 oră, pui crema de vișine și păstrezi din nou vasul în congelator. După ce s-a întărit, acoperi cu crema de mac și congelezi până dimineața. A doua zi, tai felii groase de 3 cm și le oferi decorate cu fructe.

10 porții; pregătire: 1 h; congelare: 8 h
Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!